Путин се обяви за засилване на икономическите отношения със Сърбия
Путин се обяви за засилване на икономическите отношения със Сърбия / netinfo

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви за засилване на търговско-икономическото сътрудничество със Сърбия на среща със сръбския премиер Воислав Кощуница в Санкт Петербург, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин отбеляза, че икономическите отношения на Русия със Сърбия се развиват добре и че миналата година търговският обмен е нараснал с 29 процента. Той се обяви обаче за разнообразяване на тези отношения и допълни, че има възможности за това.

Руският президент благодари на сръбския премиер, че е приел да участва в Петербургския международен икономически форум. "Това ни дава възможност да поговорим за двустранните отношения", посочи руският президент.

Воислав Кощуница заяви, че е доволен от възможността да обсъди с Путин не само двустранните отношения, на първо място икономическите, но и теми от световната политика.

По думите на Кощуница сътрудничеството между Русия и Сърбия в икономическата сфера нараства. Кощуница каза, че е дошъл на форума, за да обсъдят как да се увеличи руското икономическо присъствие в Сърбия. Сръбският премиер допълни, че руският бизнес вече достатъчно много участва в сръбската икономика, но въпреки това "има достатъчно широки възможности".

Владимир Путин е информирал сръбския премиер за обсъжданията по косовския въпрос на срещата на Г-8 в германския курорт Хайлигендам, съобщава още ИТАР-ТАСС.

Алексей Громов, който е прес-секретар на Путин, заяви, че руският президент и сръбският премиер са обсъдили развитието на двустранните отношения, но вниманието основно е било насочено към Косово. "Президентът на Русия подробно информира Воислав Кощуница за обсъжданията по този въпрос на срещата на "Голямата осморка", каза Громов.