евро
евро / ThinkStock/Getty Images
Имението на Пабло Пикасо в Мужен в Южна Франция, последен дом на великия художник, беше продадено на търг за малко повече от 20 милиона евро на новозеландски бизнесмен, предаде Франс прес.

Първоначалната продажна цена, определена за имота през месец юни, възлизаше на 18.360 милиона евро, преди новозеладският инвеститор Райо Уитханидж да наддаде с 10 на сто, с което лотът достигна 20.196 милиона евро.

https://twitter.com/marlonflaig/status/918498409983569921
В семеен замък във Франция открихи шедьоври, собствениците не подозирали

В четвъртък сутринта никой не оферира по-висока цена и новозеландецът Уитханидж, основател на инвеститорската компания за недвижими имоти BMB, спечели търга.
Но с това сагата с имението на Пикасо не приключи. Сега купувачът трябва за два месеца да намери нужните средства, за да се сдобие с вилата. Той е неин собственик, но за да получи нужните документи, той трябва да заплати цената й в рамките на 60 дни.

Откриха крадена картина на Пикасо в Турция
 
Над 43 млн. лири за "Седяща жена" на Пикасо

В имението на Пикасо в Мужен е живяла неговата вдовица Жаклин Рок, която се самоубива там през 1986 година. В него има изградена жилищна площ от 1700 квадратни метра върху терен от над три хектара с прекрасен изглед към залива на Кан.

Избухливото момченце, което се превърна в ексцентричен гений

Пабло Пикасо в имението си в Мужен в Южна Франция
Guliver/Getty Images, архив

БТА