Петролът поевтиня в днешната азиатска търговия
Петролът поевтиня в днешната азиатска търговия / netinfo

Цените на петрола днес се понижиха в азиатската търговия заради съмненията на търговците, че ОПЕК действително ще намали производството, като мнозина анализатори прогнозират, че картелът трудно ще накара страните членки да изпълнят докрай решението от миналата седмица за свиване на добив с 1,2 милиона барела, за да се спре спадът на цените. Причина за тези подозрения са сегашните високи цени на суровината.

Друга причина за днешния спад на котировките, според Франс прес, е високият обем на запаси на петрол и петролни продукти на САЩ.

В днешната сутрешна азиатска електронна сесия на Нюйоркската търговска борса американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 19 цента до 59,14 долара за барел спрямо 59,33 долара за барел в петък вечерта в Ню Йорк.

Сортът Брент от Северно море понижи цената си с 22 цента до 59,46 долара за барел, допълва Франс прес. "Американските запаси са достатъчни и дори ОПЕК да намали производството си, това няма да има значително влияние върху пазарите", коментира анализатор на петролния пазар в Токио.