Организират протест за развитието на ски зона Банско
Организират протест за развитието на ски зона Банско / netinfo

Протест в подкрепа на развитието на ски зона Банско организира инициативен комитет. Той ще се състои на 10 февруари от 17.30 часа на шосето от курортния град към Разлог. Инициаторите заплашват да блокират пътя, за да покажат, че банскалии не се отказват.

Ето и пълния текст на призива на инициативния комитет за развитие на ски зона Банско:

БАНСКО НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ! ЧАКАМЕ РЕШЕНИЯ, А НЕ ДУМИ!

Въпреки потопа от дискусии и изказани мнения, вратата пред развитието на ски зона Банско продължава да е затворена. Наистина, двама министри и много експерти изказаха словесна подкрепа за инвестиционния проект, но... ние слушаме думи вече повече от 5 години. И все по-трудно ще им повярваме, докато не ВИДИМ ДЕЛА!

Позволете на Банско и целия регион да се развива! Премахнете абсурдните рестрикции и безбройни бюрократични спънки! Развивайте туризма в България, не го мачкайте!

ЗАТОВА УТРЕ ОТНОВО СМЕ НА ШОСЕТО!

Ще блокираме шосето към Разлог, за да покажем на всички, че банскалии не се отказват. Вярваме, че нашата кауза е полезна и за местното население, и за цяла България.
Очакваме ви утре, 10 февруари, вторник, в 17.30 ч. на шосето за Разлог (преди комплекс „Реденка").

Протест в подкрепа на изграждането на втори кабинков лифт в курорта се състоя и във вторник миналата седмица. Местните жители настояват, че проектът ще има ползи за района и ще подобри имиджа на Банско и България като зимна туристическа дестинация. Миналата седмица кметът на града Георги Икономов и представители на местната администрация се срещнаха с председателя на НС Цецка Цачева, президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов, за да търсят подкрепа за втори лифт.