Кабинетът къса договорите на некоректните фирми за пътна поддръжка
Кабинетът къса договорите на некоректните фирми за пътна поддръжка / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кабинетът къса договорите на некоректните фирми за пътна поддръжка
56677
Кабинетът къса договорите на некоректните фирми за пътна поддръжка
  • Кабинетът къса договорите на некоректните фирми за пътна поддръжка

Фирмите за пътно поддържане, които са заблудили държавата с неверни данни за притежавана техника и брой работници, ще бъдат санкционирани, а договорите им ще бъдат прекратявани. Заканата отправи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Равда. Там тя е гост на Петата международна конференция, посветена на пътищата, с основна тема през тази година „Пътна безопасност".

В началото на месец октомври регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура" ще извършат проверки на всички фирми, които имат подписани такива договори, за да установят действителното състояние и техническата им обезпеченост. Целта е да не бъдат допуснати през зимата на 2012 година затваряния на стратегически пътища заради снегонавявания или поледици.

Директорът на „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров заяви, че участъкът Бургас-Карнобат по автомагистрала „Тракия" ще бъде оборудван със снегозащитни щитове от стъклопласти и по този начин ще се гарантира спокойното преминаване на автомобилите по време на снеговалежи.