Готвят план за завършване на АМ Люлин в срок
Готвят план за завършване на АМ Люлин в срок / netinfo

До две седмици фирмата „Мата Чингиз”, която работи по завършването на автомагистрала „Люлин”, трябва да изготви подробен план, за това как ще изпълни договорените си ангажименти в оказания срок. Това бе решено след среща на изпълнителният директор на НАПИ Иван Атанасов със зам.-министъра на транспорта Весела Господинова. По предварителен план изграждането на аутобана трябва да приключи до 2010 г.

Досега фирмата изпълнител обаче е свършила само 14 на сто от работата, а изтеклото време по договор е над 50 процента. По тази причина бе организирана и работната среща за изграждането на аутобана. На нея фирмата изпълнител „Мата Чингиз” е сигнализирала за различни проблеми, за които пътната агенция е поела ангажимент да съдейства в двуседмичен срок. Изпълнителят не е поставил искания за увеличаване на стойността на договора.

След подробния доклад на изпълнителя от страна на възложителя ще бъде взето решение, как да се процедира със сключения договор. Между 10 и 15 ноември ще бъде проведена среща в същия състав, на нея ще бъде проследено изпълнението на поетите от страните ангажименти.

Ежеседмично ще бъдат провеждани срещи за разрешаване на текущи технически проблеми, а всеки месец ще се свикват срещи между ръководния състав на страните за контролиране на напредъка.