ГЕРБ иска анкетни комисии за картела с горивата и казуса Бобов дол
ГЕРБ иска анкетни комисии за картела с горивата и казуса Бобов дол / БГНЕС, архив

От Парламентарната група на ГЕРБ също ще внесат в деловодството на Народното събрание днес искане за създаване на временна анкетна комисия по случая с картел при търговията с горива. Това обяви на брифинг в парламента зам.-председателят на групата Цвета Караянчева.

По-рано днес по инициатива на "БСП лява България" и с подписите на депутати от почти всички парламентарни групи в деловодството беше внесено сходно искане за създаване на временна комисия.

БСП иска комисия да разследва картела с горивата

Караянчева заяви, че никой от БСП не е поканил ГЕРБ да се включи в подписката. За пореден път БСП се опитват да вземат определена инициатива, за да могат предизборно да я използват и да очернят присъствието на партия ГЕРБ и инициативите, които ние имаме, коментира Караянчева.

От ГЕРБ поканиха депутати от всички парламентарно представени сили да се включат в подписката.

По думите на Георг Георгиев от БСП правят опити за замитане на проблеми под килима. Затова от ГЕРБ искат да се създаде и временна комисия по казуса с "Бобов дол".

"Съвсем удобно от БСП и специално Корнелия Нинова се опитват да избегнат този въпрос, тъй като много добре знаят, че тя е била в ръководството на Министерството на икономиката и енергетиката, когато е била сключвана концесията за "Бобов дол", коментира той, цитиран от БТА.