Дянков, Добрев и Караджова са в НС заради Бургас-Александруполис
Дянков, Добрев и Караджова са в НС заради Бургас-Александруполис / снимка: БГНЕС, aрхив

Министрите в оставка Симеон Дянков - на финансите, Делян Добрев – на икономиката и Нона Караджова – на околната среда, днес са привикани в парламента, където се обсъжда решение за денонсиране на споразумението за петролопровода "Бургас-Александруполис", предаде БГНЕС.

Министрите в оставка са в Народното събрание по предложения на народния представител от КБ Михаил Миков и на съпредседателя на СК Мартин Димитров, които бяха приети с гласуване, за да участват в дебатите по законопроекта за денонсиране на споразумението между правителството на Руската федерация, правителството на Република България и правителството на Гръцката република за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода "Бургас – Александруполис". Вносител е Министерски съвет и точката е първа в програмата на парламента за днес.

Според Министерството на финансите държавата ни има право да се оттегли от международно споразумение, което е неизгодно за нея, и това право произтича от Виенската конвенция за правото на договорите.