Безработицата в ЕС намаляла през април
Безработицата в ЕС намаляла през април / netinfo

Безработицата през април 2007 г. в Европейския съюз като цяло е засегнала 7,1 на сто от активното население в сравнение със 7,2 на сто през март и 8 на сто през април миналата година, съобщи Статистическата служба на съюза Евростат.

Най-ниско равнище на безработица през месеца е регистрирано в Холандия - 3,3 на сто, следвана от Дания - 3,4 на сто и Ирландия - 4 на сто.

Най-висока е била безработицата в Полша, където без работа са били 11,2 на сто ат активното население и Словакия - 10,5 на сто. Отчетената от Евростат безработица в България през април е 7,5 на сто, пише БТА.

През последната година безработицата е спаднала в 22 страни членки на Европейския съюз, в четири страни се е повишила, а в Румъния този показател не се променил, отбелязва Евростат. Според данните на Евростат през април 2007 г. 16,7 милиона граждани на Европейския съюз в трудова възраст са били без работа, а 10,6 милиона от тях са били в страните от еврозоната. Една година преди това, през април 2006 г., без работа са били 18,7 милиона европейци.