Без удължаване на срока за старата програма за селските райони
Без удължаване на срока за старата програма за селските райони / netinfo

Въпреки положените усилия България не получи удължаване на срока по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, по време на церемония за първа копка на проект за реконструкция на водопроводната мрежа на селата Подем и Рибен, Община Долна Митрополия. Проектът е на стойност 5,8 млн. лева по ПРСР 2007-2013.

България, заедно с други страни-членки от ЕС поиска удължаване с шест месеца на срока по старата програма за равитие на селските райони от Европейската комисия. „До края на тази година следва да се разплатят окончателно всички проекти, които са в процес на изпълнение. Всички изпълнители следва да приключат дейностите по старата Програма в срок до 15 септември тази година. Това важи и за този проект, така че изпълнителят трябва да си спази срока и до 50 дни да приключи всички дейности", каза още министър Танева, цитирана от пресцентъра на ведомството си.

Без удължаване на срока за старата програма за селските райони
netinfo
Община Долна Митрополия има сключени договори по ПРСР 2007-2013г. за над 32 млн. лева за различни публични и частни инвестиции. Към момента са разплатени над 19 млн. лева.