Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки / БГНЕС
Евродепутатът Ангел Джамбазки призова всички български представители в Европейския парламент да са на заседанието на транспортната комисия, организирани и мобилизирани да дадат отпор и да не бъде даден мандат за преговори по пакета "Мобилност". Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.
 
Във видеообръщение в социална мрежа Джамбазки информира какво се случва след гласуването на пакета в ЕП, което се състоя днес.

Трите доклада по пакет "Мобилност" са приети на първо четене и не са в сила. Не беше гласуван мандат за преговори - т.нар. триалог, това предстои да се случи в понеделник, посочва Джамбазки.

На първо четене: ЕП прие промени в пакет "Мобилност"
 
 

 

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Четвъртък, 4 април 2019 г.

Той описва как са били нарушени правилата за дневния ред и за подредба на предложенията. Гласуването започна по едни правила, а в средата прекъсна и се гласува анблок. Целта бе да не бъдат гледани нашите предложения в защита на превозвачите ни, коментира той.
 
Джамбазки посочва, че ако транспортна комисия гласува даване на мандат, той може да бъде гласуван в последната сесия от мандата на ЕП в Страсбург.

Превозвачи запалиха камион заради пакета "Мобилност" (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Той призова българското правителство да влезе в контакт с румънското и да настоява да не се допуска провеждането на този триалог в края на председателството на Румъния на ЕС и да остане за следващото.
 
На държавно ниво трябва да се търси сътрудничество с всички засегнати от пакета "Мобилност" страни, смята Джамбазки. Според него България трябва да е готова да заведе и дело срещу това решение в съда на ЕС в Люксембург.
БТА