Алфа Финанс ще преструктурира македонското си завоевание
Алфа Финанс ще преструктурира македонското си завоевание / netinfo
Успешно приключи сделката по придобиване на над 98% от капитала на Интернационална приватна банка – Скопие от Алфа Финанс Холдинг. Стратегията на новия собственик включва преструктуриране и ребрандиране на банката. Предвидени са значителни инвестиции в нови технологии и човешки ресурс, както и разширяване на съществуващата клиентска база и продуктов микс. Алфа Финанс Холдинг управлява активи на стойност над 500 млн. евро.

"Придобиването е в съответствие с нашата стратегия за поддържане на силен растеж на групата с подходящи придобивания в цяла Югоизточна Европа. Алфа Финанс Холдинг натрупа сериозен опит в България в областта на инвестиционното банкиране и фондовите пазари, който можем успешно да приложим в Македония", - подчерта изпълнителният директор на финансовата част на холдинга, Финансиа Груп АД, Станимир Кръстев. "Предвидените инвестиции са оправдани - сегашното ниво на финансовите пазари в Македония предполага добър растеж, а неизбежното задълбочаване на стопанските връзки между двете държави ще способства за развитието на банковия бизнес" - допълни той.

Алфа Финанс Холдинг АД е класически финансов холдинг с три основни направления на дейност - финансови услуги, недвижими имоти, индустриални минерали. Успоредно се развиват инвестиции и в областта на логистиката, строителството и телекомуникациите.