/ iStock/Getty Images
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност мъж. Той е обвинен за това, че не е изпълнил задължението си за деклариране пред митническите органи парични средства, а именно сумата от 530 000 евро и 250 000 щатски долара, всички с обща левова равностойност на 1 458 904 лева.

Иззеха недекларирани 40 000 евро в джоб на якето на шофьор на „Лесово“ (СНИМКА)

Престъплението е осъществено на 2 ноември на Митнически пункт „Лесово“, съобщиха от обвинението. По време на разследването е установено, че недекларираните парични средства са се намирали в товарен автомобил, управляван от обвиняемия.

Агенция "Митници"

Той е пътувал без товар по маршрут от Полша за Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано по метода „анализ на риска“ на трасе „Изходящи товарни автомобили“ за Турция, където е извършена проверката.

Иззеха недекларирани 200 000 долара на „Лесово“ (СНИМКА)

Престъпното деяние е установено благодарение на отличните действия на служителите от митническия пункт. Недекларираните парични средства са иззети. По данни на Агенция „Митници“ това е най-голямата сума недекларирана валута, задържана на Митнически пункт „Лесово“, за период от повече от 10 години.