/ Община Ямбол
Кметът Валентин Ревански отправи апел към всички собственици и наематели на имоти в града, съобщиха от Община Ямбол.

Представиха проект за изграждане на компостираща инсталация за биоразградими отпадъци

"Община Ямбол Ви уведомява, че прави всичко възможно нашият град да се поддържа чист и да има по-приветлив вид. Убеден съм, че всички граждани се стремят към това и са съпричастни към нашата кауза, но за да се случи това на практика, всеки един от нас трябва да положи старание и труд. Надявам се, че усилията на общинска администрация, в тази посока, са видни за всички.

Затова си позволявам да Ви припомня:

Съгласно чл.32 от Наредба № 1 за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на община Ямбол, поддържането на чистота по отношение на производствени, административни, обществени сгради, складове, гаражи, паркинги, кооперативни пазари и други имоти, се осигуряват от собствениците и наематели на имоти, които ги управляват и стопанисват", се казва в обръщението.

"В тази връзки всички задължени лица следва да предприемат необходимите действия за периодичното почистване и поддържане на имотите си във вид, отговарящ на изискванията на нормативната уредба. За нарушаване разпоредбите на чл.32 от Наредба № 1 се предвижда глоба в размер от 30 до 1000 лв. за физически лица, а за еднолични търговци и юридически лица имуществена санкция от 100 до 5000 лв.

Моля, нека всички собственици, наематели и лица, които ползват производствени, административни, обществени сгради, складове, гаражи, паркинги, кооперативни пазари и др. имоти на територията на гр.Ямбол, да предприемат необходимите действия и да приведат имотите и/или общите пространства около тях, които стопанисват или притежават, във вид, който отговаря на посочените по-горе изисквания на Наредба № 1 на ОбС-Ямбол.


Кметът на Ямбол Валентин Ревански: Нека опазим нашия град по-чист

Нека бъдат взети мерки за поддържането на растителността (премахване на ниските клони на дърветата и ненужната храстова растителност, включително и подрязване), почистване на пространствата от битови отпадъци, както и да се осъществява периодичен контрол относно тяхното замърсяване.

Не на последно място, искам да насоча вниманието Ви и към тези, които извозват и изхвърлят битови и/или строителни отпадъци на нерегламентираните за това места.

При установяване на нарушители техните моторни превозни средства или пътни превозни средства с животинска тяга ще бъдат конфискувани. Те ще подлежат на връщане, когато собствениците заплатят съответната глоба или имуществена санкция за извършеното нарушение, в размер до 1000 лв. за физическите лица и до 4000 лв. за едноличен търговец или юридическо лице, както и да почистят доброволно замърсените от тях територии",
се казва в апела на Ревански.

Екоинициатива на ученици обедини стотици в Ямбол (СНИМКИ)

"С лица, които извършват такива нарушения, ще бъдем безкомпромисни. Призовавам гражданите да бъдат будни и ако забележат нарушители, да реагират незабавно, като се обадят на РУ-Полиция и служба СПООР към Община Ямбол на тел. 046/681-109 или 0895/5-99-813. Моля да представите и снимков материал при възможност", допълва кметът.