/ /iStock
Жената, която стана жертва на жесток побой от съпруга ѝ във Враца, настоява за справедлива присъда за насилника ѝ. Тя отправи специален апел към всички жени - жертви на домашно насилие.

"Искам да отправя апел към всички жени, подложени на какъвто и да е вид насилие - независимо дали физическо, психическо или вербално. Мили жени, не мълчете, не се страхувайте, не се срамувайте и потърсете помощ! Колкото и да е трудно, има решение. Недейте да премълчавате, защото става все по-лошо и по-лошо и се въртите в един омагьосан кръг. Потърсете помощ, за да не се стигне до фатален край. Настоявам да има справедливост и наистина правосъдието да наложи ефективна присъда на насилника ми", заяви тя, предаде БНТ.

Оставиха в ареста мъж за жесток побой над съпругата му и закана за убийство

Въпреки че насилникът ѝ е задържан, семейството ѝ продължава да живее в страх. Близките на пострадалата настояват за най-строго наказание без никакви компромиси за нейния нападател.

"Изплашена е до смърт, ние също - семейството, защото много заплахи са отправени и към нас. Оттук натам ще продължим много трудно. Засега всички сме притеснени и изплашени, нищо че е задържан. Ще настоявам за справедливост и за най-тежката присъда, която може да му се даде без никакви компромиси, защото това не е първия побой и не е първото насилие, което се е случило с нея", каза майката на пострадалата.

Насилникът е нарушил две ограничителни заповеди да не доближава съпругата си, нахлул е в жилището ѝ и е извършил жесток побой в продължение на 6 часа.

38-годишният мъж е задържан, срещу него са повдигнати три обвинения - за нарушаване на ограничителна заповед, закана за убийство и причиняване на средна телесна повреда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня