/ Община Белоградчик
Двадесет и три продължително безработни лица започнаха работа в Община Белоградчик. Те ще работят като озеленители на парковите пространства в продължение на една година.

„Европейски ден на професиите 2018" във Враца

Кметът на общината Борис Николов връчи трудовите договори на наетите работници, които  са назначени на длъжност „Работник озеленяване”. Това стана възможно по одобрена заявка на Общината за работни места и сключен договор за осигуряване на заетост по проект "Работа", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”.

Назначените на длъжност "Работник озеленяване" ще работят 12 месеца на пълен работен ден, с възнаграждение в размер на минималната работна заплата за страната.

Основните дейности, които ще се изпълняват са свързани с поддържане на зелените и цветни тревни площи, а при необходимост, поради влошени метеорологични условия ще осъществяват и други обществено полезни дейности.

Обявиха над 70 свободни работни места във Врачанско

Наетите трайно безработни са регистрирани в Дирекция “Бюро по труда”. Съгласно проекта те са преминали обучение в продължение на 200 часа по специалност "Озеленяване и цветарство". След квалификационния курс по част от професията "Работник в озеленяването” са получили сертификат.

Кметът Борис Николов призова новоназначените работници да изпълняват отговорно ежедневните си преки задължения по обектите, в които са разпределени и да спазват трудовата дисциплина. Той разясни необходимостта от стриктното спазване на изискванията и отговорностите.