/ Дарик Враца
„Европейски ден на професиите 2018" организират днес Европейски информационен център Европа Директно Враца и Информационен и иновационен център Enterprise Europe Network Враца към Търговско-промишлена палата – Враца. Партньори на инициативата са  Информационния офис на евродепутата Владимир Уручев, Бюро по труда Враца и Център кариерно ориентиране – Враца.

От 15.00 до 18.00 часа пред сградата на Общината ще бъдат обособени експозиции от образователни институции, специалисти от различни области и местен бизнес.

Ще бъдат представени професиите „Автомонтьор“, „Барман безалкохолни коктейли“, „Фотограф“, „Програмист“, „Библиотекар“, „Учител“, „Кариерен консултант“ и „Аниматор в туризма".

Тематиката на експозициите ще бъде насочена към популяризиране на науката, иновациите, информационните технологии, връзката между образователните институции и реалните нужди от квалифицирани и компетентни кадри за развитието на икономиката в региона, ролята на доброволчеството за личностната добавена стойност. Специално внимание ще бъде обърнато на младите хора, които ще бъдат запознати с възможностите, които предоставя програмата „Еразъм +“.

Ученици от ППМГ "Академик Иван Ценов" - училище посланик на Европейския парламент, ще представят и информация за начините за активиране на неактивни младежи под надслов „Готови за работа“.

Специален гост на инициативата „Европейски ден на професиите 2018“ ще бъде Владимир Уручев, член на Европейския парламент.

"Искам да живея в родния си град, защото ...."
Дарик Враца - архив

При лошо време щандовете, посветени на Европейският ден на Професиите 2018 ще бъдат подредени във фоайето на Читалище "Развитие" Враца.