Улица „погълна“ автомобил
Улица „погълна“ автомобил / Ломпрес

Лек автомобил пропаднал в новопоявила се дупка на ул.“6-и септември“ в Лом, съобщи вестник „Ломпрес“. Инцидентът е станал в 2,30 ч., на 22 февруари. Вестникът цитира водача на колата „За малко да загина…извадих голям късмет, карах внимателно, но всичко стана неочаквано. Както си шофирах по „6-и септември“, точно по средата изведнъж колата пропадна, не знаех какво стана…След като се съвзех от шока се обадих в полицията и на приятели, които да ми помагат“.

Трапът погълнал колата бил с размери 5 метра дълъг и 2 дълбок. Причина за пропадането се оказала авария на ВиК, която не била видима отгоре. Водата отнесла земната маса и образувала огромна кухина. Екип на водоснабдителната фирма отстранил повредата, но ремонтът продължавал, защото работниците се натъкнали на още подземни тунели, издълбани от водата на спукания водопровод, които не се знаело накъде отиват и дали не са образувани нови кухини по тази или други съседни улици.

 

„Ломпрес“ припомня, че преди 20 дни улица „6-и септември“ била затворена заради авария на ВиК. Тя е една от най-натоварените в града, била е ремонтирана през 2006 година, когато бил сменен и водопровода. Според специалисти обаче под нея минава магистрален метален водопровод, който е корозирал, възможно е и да има незаконни включвания към стария етернитов водопровод.