/ ОД на МВР Видин
25  творби участваха в ученическото съревнование
Областен конкурс за рисунка на тема „Полицаят е мой приятел и учител“ се проведе във Видинска област. Ученическият конкурс е част от планираните дейности по Програма „Детско полицейско управление“ и реализира една от целите - ангажиране на свободното време на децата и популяризиране на полицейската професия сред тях.

Започна новата учебна година в детските полицейски управления във Видинско

Третокласници от трите детски полицейски управления в Кула, Брегово и Белоградчик участваха с общо 25 рисунки в конкурса. Талантът на малките художници впечатли седемчленното жури, включващо преподаватели по изобразително изкуство и полицейски служители.

Първо място
Рисунката на първо място

На първо място е класирана рисунката на Ангел Димитров – ученик в III клас на СУ „Васил Левски“ - Кула. Второто място зае рисунката на Калоян Вълков - ученик в III клас на СУ “Св.Св.Кирил и Методий“ – град Брегово. Трета се нареди творбата на Рикардо Благойков, също третокласник от бреговското училище.

Трето място
Трето място

Проведеният конкурс е първата творческа проява на малките блюстители на реда, за които предстоят още много занимания до края на учебната година.