Световен ден за безопасен интернет във Видин
Световен ден за безопасен интернет във Видин / Снимка: областна администрация - Видин

Световния ден за безопасен интернет се проведе в Професионална гимназия по облекло и хранене „Михалаки Георгиев" във Видин. Тази година събитието, чието официално честване  е 8 февруари, е под мотото „Това не е просто игра, това е твоят живот".

 По този повод  клуб „Приятели на сайта" в училището организира дискусия на тема „Знаем ли какви опасности крие за мен интернет".  В срещата участваха директори на видински училища, представители на Регионалния инспекторат по образованието, Общинския съвет за наркотични вещества, Областна дирекция на МВР, „Социално подпомагане" и други компетентни институции. Събитието уважиха и заместник - областният управител на Видин Елка Георгиева и народните представители Владимир Тошев и Любомила Станиславова.

Ученици от 9-ти и 10-ти клас обясниха в презентация рисковете при  общуването чрез интернет, основните правила за безопасност на децата във виртуалната мрежа  и правата на потребителите. В собствен видеоклип учениците показаха инсцениран опит на злоупотреба при запознанство с непознат по интернет.