Рисуваме най-дългата картина за край на кампанията „Да създадем заедно България 2020
Рисуваме най-дългата картина за край на кампанията „Да създадем заедно България 2020 / ОИЦ Враца
Рисуваме най-дългата картина за край на кампанията „Да създадем заедно България 2020"
79637
Рисуваме най-дългата картина за край на кампанията „Да създадем заедно България 2020"
  • Рисуваме най-дългата картина за край на кампанията „Да създадем заедно България 2020"

ОИЦ Враца направи отчет на първите два етапа на националната кампания „Да създадем заедно България", която стартира на 16 март и се проведе в 10 общини на Област Враца. По време на инициативата екипът на центъра проведе анкетно проучване в населените места в областта. Над 450 граждани се включиха като дадоха своите предложения относно възможностите за подобряване на живота в региона. Най-много предложения са получени в сферата на програмата за развитие на селските райони за възстановяване на паркове и междуселищни пътища.

Жителите на областта смятат, че с разкриването на нови работни места и подобряването на инвестиционния климат ще направят техния град или село по-привлекателно място за живеене. ОИЦ Враца организира срещи дискусии с общинските администрации, където бяха представени резултатите от допитването и както и възможностите за реализиране на съответните проекти по действащите вече нови оперативни програми за периода 2014-2020 г.

Заключителното събитие на кампанията ще се проведе на 9 май от 10.30 ч. пред сградата на Община Враца. ОИЦ Враца в партньорство с Община Враца, Областна администрация, Европа Директно, Регионална библиотека Враца, Информационен офис на евродепутата Владимир Уручев, Младежки дом Враца, Център за работа с деца, училища и детски градини ще организират мащабно заключителното събитие в областния град ще отпразнува Деня на Европа с концерт на врачански изпълнители, марионетен спектакъл, най-дългата рисунки на хартия, с която ще се кандидатства за подобряване на рекорд пред Гинес, кулинарна изложба, томбола и много други изненади за всички посетители.