РИОСВ глоби община Враца за нерегламентирани отпадъци
РИОСВ глоби община Враца за нерегламентирани отпадъци / Дарик Враца, Иван Стрижлев

Предписание на Община Враца за депонирани отпадъци на непозволени за това места, дадоха експерти от РИОСВ - Враца. Отпадъците са установени на входно-изходните пътища на града.

Проверката, извършена във вторник, с представител на местната администрация установи, че изхвърлени смесени битови и строителни отпадъци има в кв. "Медковец", срещу подхода за новите гробища, отляво на шосето за с. Чирен и Лиляче, включително и на входа за населеното място. Отляво, непосредствено до пътното платно на шосето Криводол - Враца също е констатирано депониране. За нарушението е предписано на кмета на община Враца да почисти замърсените места в срок до 22 ноември.

Това е един трудно разрешим проблем, обясни кметът на общината д-р Костадин Шахов и добави: "Единствено чрез санкции може да се разреши този проблем, защото това са частни терени, на които ние издаване предписание за почистване".

По време на проверка е установено също, че Общината е почистила обекти, за които е сигнализирана писмено от екоинспекцията.