Постоянно полицейско присъствие искат по селата в община Хайредин
Постоянно полицейско присъствие искат по селата в община Хайредин / netinfo

Работна среща в село Хайредин проведе днес директорът на ОД на МВР Враца главен инспектор Росен Иванов с ръководството на общината, кметове и кметски наместници от всички селища в състава на общината, както и представители на други институции-образование,социални дейности. Кметът на Хайредин  Радослав Стойков определи като основен  проблем домовите кражби в някои от  селищата  на  общината, а най-тревожна е ситуацията в село Рогозен /1200 жители/, където живее компактно ромско население, голяма част от което е без работа и се препитава чрез кражби.

Тотална сеч на дървета на територията на цялата община е друг основен проблем. Според Радослав Стойков това е сеч в промишлени количества с цел търговия, а не толкова за огрев на домакинствата.

Кражбите на каруци, колелета, шофирането на МПС-та от неправоспособни водачи, които управляват стари и технически неизправни автомобили, тези явления бяха определени от кметовете на селищата, като постоянни и тревожни, правещи  живота на хората несигурен.

Всички кметове пожелаха в селата им да има постоянно полицейски присъствие, като е желателно младши полицейските инспектори да са жители на съответното село. Практиката показва, че село, в което полицейския инспектор е местен, кражбите и посегателствата са в по-малки размери. Директорът на ОД на МВР Враца Росен Иванов обеща да бъдат разглеждани приоритетно кандидатурите на кандидати, които живеят в съответното селище.

Кметът на общината Радослав Стойков каза, че е доволен от досегашната работа между МВР и местната власт, а срещата е допринесла за изясняване на проблемите на хората.