Полиция, жандармерия  и частни охранители бдят над селскостопанската продукция
Полиция, жандармерия и частни охранители бдят над селскостопанската продукция / ОД на МВР Монтана

Съвместни наряди на ОД МВР, РУП, Жандармерията и Гранична полиция ще осигуряват безопасното прибиране на селскостопанската продукция, съобщиха от ОД на МВР Монтана.

В охраната на селскостопанската продукция участват и звената за самоохрана и частните охранителни фирми. С тях предварително е уточнен реда за обмен на информация и е засилена бдителността им. Преди старта на кампанията по прибиране на селскостопанската продукция са проведени срещи с кметовете по места, председателите на земеделските кооперации, управителите на фирми и земеделски производители, на които са препоръчани конкретни мерки за охрана на складовите бази, използвани за съхранение на земеделската продукция. Полицейските инспектори по места са провели инструктажи на назначените с кметска заповед полски пазачи, включени в охраната.

Активизирана е дейността на полицейските служители, изпълняващи функции по организация на движението в селскостопанските райони. По време на кампанията те ще извършват системни проверки на пътните превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция. Органите на реда ще активизират дейността си по спазване на изискванията за пожарна безопасностна пътните превозни средства. Засилено полицейско присъствие ще има в пунктовете за изкупуване на селскостопанска продукция.

По време на кампанията са планирани съвместни проверки с контролните органи на Министерство на земеделието и храните, Комисията за защита на потребителите, Изпълнителната агенция по горите, Държавната комисия за стокови борси и тържища и ТД на НАП.