Наказаха пияни водачи
Наказаха пияни водачи / / Thinkstock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът постанови осъдителна присъда за П.Симеонов за управление на МПС в нетрезво състояние - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. Подсъдимият Симеонов гостувал на дъщеря си в гр. Мездра, като през нощта на 02.01.2017 г., след като употребил алкохол, шофирал лек автомобил „Фиат“. Движел се от главния път Е-79 в посока ул. „Принчовец“. Този участък от пътя е изключително стръмен и в нощта на инцидента бил покрит със сняг и заледен. В един момент колата забуксувала, поднесла и се спряла в крайпътната мантинела. След получен сигнал за катастрофирал автомобил, на място пристигнали полицейски служители. В хода на проверката било установено, че шофьорът не притежава съответното свидетелство за управление на МПС и при тестването му с техническо средство „Дрегер“ уредът отчел 2,09 промила алкохол.
За извършено от него престъпление на подсъдимия Симеонов, който е многократно осъждан, е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, както и глоба в размер на 600 лв.
 
Районна прокуратура – Бяла Слатина сключи споразумение с М. Кънчев, извършил престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. Той се призна за виновен в това, че на 16.06.2017 г. в гр. Бяла Слатина шофирал лек автомобил „Санг Йонг Рекстън“ с концентрация на алкохол 2,69 на хиляда, установено по надлежния ред. Съдът одобри сключеното споразумение и определи на подсъдимия наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, както и лишаване от право да управлява МПС за една година и шест месеца.
 
Хиляда лева глоба е наказанието, наложено на И.Дамянов за управление на МПС – лек автомобил „Рено“, който не бил регистриран по надлежния ред – престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК.
На 14.06.2017 г. служителите на РУ – Бяла Слатина видели движещия се автомобил „Рено” с транзитни регистрационни табели, управляван от подсъдимия Дамянов. Те подали светлинен и звуков сигнал за спиране, но шофьорът не спрял, а подал газ и завил в една от страничните улици. Полицаите предали на роднини на подсъдимия да се яви в полицейски участък в с.Борован, заедно с документи на автомобила и лични документи, което той изпълнил на следващия ден. При извършена проверка било установено, че транзитната регистрация била с изтекъл срок на валидност.
 
 
Апелативна прокуратура Сафия