„Дари телефон – помогни на дете!”
„Дари телефон – помогни на дете!” / sxc.hu, архив

КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, организират коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място.

Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.

В същото време в България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Точно по този начин техните притежатели могат подпомогнат една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца.

Дарителската акция се организира по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства „Реусум Фъндрайзинг” на „Секънд Лайф Електроникс” ЕООД. Благодарение на „Реусум Фъндрайзинг” всички ние ще можем да оползотворим неизползваемите си устройствата и да подпомогнем развитието на социалните каузи, които Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” осъществява. Програмата работи за по-чиста, устойчива околна среда, като ефикасно се използват повторно мобилните устройства и се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък.

Как да участвате?

Като се освободите от старите си мобилни телефони и смартфони, които не използвате, независимо дали работят или не, в събирателни пунктове, организирани от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”. Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени от фирмата партньор, която ще преведе финансовите средства по сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”. За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата оценител ще добави 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция.

Със събраната сума ще бъдат подпомогнати стипендиантите на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”.

Можем да помогнем на децата, само с едно отваряне на чекмеджето, в което събират прах старите ни телефони, които така и така вече не използваме и от които нямаме нужда.

Какви телефони могат да се даряват?

Ще бъдат приемани всякакви мобилни телефони и/или смартфони, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени.

Къде?

Можете да предадете ненужния си телефон в офисите на Регионалните и Общински съвети на КНСБ в цялата страна, а за София – в Централата на КНСБ. Техните адреси и телефонни номера са приложени по-долу, информация можете да получите и от интернет страницата на КНСБ – www.knsb-bg.org.

С една разходка станете част от нашата благотворителна акция!

Докога?

Кампанията ще започне на 2 декември 2013 г. и ще продължи до края на месец януари 2014 г.

Нека да дадем нов смисъл на ненужната си техника!

 

За да има повече детски усмивки и по-зелена природа!