Денят на детето в Монтана
Денят на детето в Монтана / Петя Димитрова
Фигури от солено тесто, кошнички, изплетени от усукани вестници, книгоразделители, моливници, картички и картини изнесоха за благотворителен базар момчетата от поправителния дом в Бойчиновци. Базарът се проведе днес по повод 1 юни деня на детето, пред Младежкия дом в Монатна. Момчетата са на възраст от 14 до 18 години и са се трудили много, за да направят тези предмети, уточни началникът на дома Светослав Пенов.
Събраните средства ще бъдат дарени на дете със заболяване от Бойчиновци, което ще бъде предложено от кмета на общината Светлин Сретениев.

Денят на детето в Монтана
netinfo

„Тези занимания са много полезни, но освен тях ние редовно организираме курсове с външни преподаватели за овладяване на професионални умения за строители и готвачи.Стараем се да им осигурим умения, с които да се реализират след напускане на дома“, каза още Пенов.
Трайка Трайкова – началник на регионалното управление на образованието в Монтана също посети базара и съобщи на момчетата, че е изпратила тяхна поздравителна картичка на министър Красимир Вълчев.

Денят на детето в Монтана
netinfo

Освен благотворителния базар в Монтана, Денят на детето бе отбелязан с още две инициативи, проведени на централния площад „Жеравица”. Едната от тях е организирана от ръководството на спортен комплекс „Виталика”. С лекции и групови тренировки, танци и забавления инициаторите се стремят да популяризират здравословния начин на хранене и развиването на полезни двигателни умения у деца и възрастни.
Игри на открито за най-малките организира клуба на УНИЦЕФ към Природо-математическата гимназия.

Денят на детето в Монтана
netinfo