/ ППМГ Враца
Кристина Валериева и Велла Николова от Виписк 2014 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ са носители на престижанта награда „Студент на годината“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. И двете момичета са завършили паралелка с профил „Биология и здравно образование“ на елитната врачанска гимназия. Техен преподавател по профилиращия предмет е била г-жа Величка Младенова – старши учител по биология и здравно образование.

Врачанче е сред най-добрите млади иноватори

Кристина Валериева е победител в конкурса „Студент на годината“ в категория „Здравеопазване“ Тя е и председател на Асоциацията на студентите по медицина в СУ. От организацията споделиха, че са щастливи техният лидер да е истински пример за подражание.

студентка ППМГ
ППМГ Враца

Велла Николова, която също е бивш възпитаник на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е спечелила 3-та награда в категория „Природни науки и биотехнологии“ на същия конкурс.

„Дори и след завършването на гимназията успехите на нашите възпитаници не стихват. Те не само дават повод за гордост, но и са поредното доказателство за качественото образование, което учениците получават в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, заяви г-жа Татяна Василева – директор на гимназията.
ППМГ Враца