/ ППМГ Враца
През месец май тази година в Campus X се състоя второто издание на Coolest Projects Sofia - безплатно технологично събитие за най-малките иноватори, създатели и предприемачи.

Възпитаници на ППМГ-Враца отново първи на олимпиадата по информационни технологии

Над 100 деца бяха възнаградени за разработването на технологични проекти
през учебната година в безплатните клубове по програмиране на CoderDojo България. Най добрите във всяка от 6-те категории получиха и специални награди.

Двама ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца взеха участие в събитието. Това са петокласниците Никола Недков и Деница Йорданова. На първо място в категория Web & Apps бе класиран Никола Недков със своя проект на тема „Кибер зависимост“.

Математици от Враца отново спечелиха медали

Coolest Projects Sofia цели да подкрепи и вдъхнови новото поколение иноватори,
създатели и предприемачи на възраст от 7 до 17 г. Участниците имаха възможност да се включат и в занимателни работилници за анимация, 3D принтиране, micro:bit, електрически вериги и други.

Coolest Projects Sofia 2.0 се организира от CoderDojo България, Дигитална Национална Коалиция и екип от доброволци, с подкрепата на CoderDojo фондация, фондация „Телерик Академия“ и посолството на Ирландия в България. Партньори на събитието са VMware България и Майкросфот България.