ППМГ Видин
ППМГ Видин / община Видин
Видинската математическа гимназия „Екзарх Антим I”   отбеляза 45-годишния си юбилей. На тържествения концерт по този повод, който се състоя в залата на Драматичния театър, почетен гост бе Цветан Асенов, заместник-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата на Община Видин и бивш възпитаник на гимназията. Той връчи на директора на учебното заведение Румяна Петрова поздравителен адрес от името на кмета Огнян Ценков. „Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 45-годишнината от създаването на Видинската математическа гимназия „Екзарх Антим I“. Престижното място, което заема днес учебното заведение, е резултат от усилията, всеотдайността и ентусиазма на хората, свързали житейския си и професионален път с гимназията.

ППМГ Видин
община Видин

Напълно заслужено всички вие – учители и ученици, бивши преподаватели и възпитаници, се гордеете с името на своето училище. Защото гимназията, избрала за свой патрон първия български екзарх – Антим, се е превърнала в една от емблемите на старопрестолния ни град. Пожелавам ви да защитавате с чест и достойнство постигнатото досега, да имате отлични резултати в усвояването на знанията по всички преподавани предмети и да разнасяте славата на Видин навсякъде по света! Продължавайте да се борите за мечтите си, определяйки бъдещето и да помните ценното наследство, което ви дава любимата гимназия „Екзарх Антим I“!” – пише в адреса.

ППМГ Видин
община Видин

Математическата гимназия е основана през 1972 година. Досега дипломираните зрелостници са 4051. С плакети за изключителен принос в развитието на учебното заведение бяха отличени бивши директори и учители. За постигнати успехи и високи постижения  в различни области бяха наградени изявени ученици.
В тържествения концерт взеха участие Деян Каменов-Дидо, много възпитаници на училището, които показаха своя талант да рецитират, пеят и танцуват, а препълнената зала аплодира изпълненията им.

ППМГ Видин
община Видин