/ iStock/Getty Images
Нови, по-строги противоепидемични мерки въведе местната власт в община Горна Оряховица, предаде „Фокус“.

Причината е нарастването на заболелите от COVID-19 в региона. В края на миналата седмица общинското ръководство забрани репетициите и изявите на танцови школи и самодейни състави, осъществяващи дейността си към читалищата и на територията на имоти, общинска собственост, като рестрикцията е в сила до края на месеца. В заповедта, издадена от Общинския кризисен щаб, пише още, че при регистрирана 14-дневна заболеваемост в област Велико Търново от над 300 на 100 хил. души население, директорите на училища своевременно трябва да инициират преминаването на обучението в електронна среда, съгласно и при условията на заповедта на министъра на образованието.

Още в края на миналата седмица кметът на Свищов Генчо Генчев издаде заповед учебните заведения в общината да преустановят присъствените занятия до края на март. Освен това Областният кризисен щаб забрани и организирането на битпазари в целия регион.

От 1 януари до сега в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са приети 179 пациенти с коронавирусна инфекция, като близо половината от тях са постъпили от началото на месец март. Починалите са 21. Смъртността е малко по-висока от миналата година. Данните са от лечебното заведение.
Агенция "Фокус"