Вилизар Якимов от свищовския тенис клуб „Академик“ са завърна със сребро от Международен турнир
Вилизар Якимов от свищовския тенис клуб „Академик“ са завърна със сребро от Международен турнир / Тенис клуб “Академик“ – гр. Свищов
На 20 април в гр. Ниш /Сърбия/ се проведе големият Международен турнир по тенис на маса YASAKA SERBIA OPEN. В програмата имаше състезания за момичета и момчета до 12,15 и 18 г., и турнир за ветерани в различни възрастови групи.

Откритият турнир за мъже беше с най-голяма конкуренция и предизвикваше най-голям интерес. Участваха над 60 състезатели, разпределени в 16 предварителни групи. В

ъпреки че беше на общ жребий, свищовският състезател Вилизар Якимов спечели всичките си срещи в своята предварителна група. Със силна и разнообразна игра той успя да преодолее съперниците си на 1/16, 1/8, ¼ финала, между които имаше юношески и младежки национали на Сърбия – една от водещите школи по тенис на маса в Европа.

На полуфинала В. Якимов преодоля и амбициозния и талантлив Р. Котев/Дупница/ с 3:1 гейма. Финалът се игра в 23 ч. местно време, в него Вилизар отстъпи на представител на домакините, състезаващ се в сръбската елитна дивизия. Сребърният медал от този силен турнир е голям успех както за нашия състезател, така и за свищовския тенис на маса. Вилизар е част от отбора на Тенис клуб “Академик“, който се състезава в нашата „А“ РГ.