/ iStock/Getty Images
Великотърновският театър възстановява съботните представления за детската публика, съобщиха от културната институция.

С постановката "Петя и вълкът" от Сергей Прокофиев, която ще бъде представена на 23 октомври от 11.00 часа в голямата зала на театъра, се възобновяват съботните представления за деца в старата столица.

Над 60 000 са наблюдавали спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина"

Премиерата на "Петя и вълкът" се състоя в Международния ден на детето, а представленията през юни са били аплодирани от около 500 зрители. В красивата музикална приказка на Прокофиев чрез игра и забавление детската публика се запознава с инструментите от симфоничния оркестър.

Интересното е, че образът на всеки герой в произведението се пресъздава чрез характерна тема, изпълнена от различен музикален инструмент или група инструменти.

Режисьор на спектакъла за великотърновска сцена е Даниела Христова, диригент е Васил Вълчев, а сценографията е на Христина Стоилова. В симфоничната приказка участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова и Тони Христова заедно с оркестъра на МДТ "Константин Кисимов".

Разказвач в приказката е Цветелин Илчев. Според изискванията на здравните власти, представленията ще се осъществяват при 50 процента пълняемост на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.
БТА