коронавирус дарение помощ
коронавирус дарение помощ / iStock/Getty Images
За осигуряване на защита на медицинския персонал в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" са закупени консумативи и лични предпазни средства - престилки, защитни шлемове, маски, предпазни облекла, шапки, ръкавици и дезинфектанти на стойност 90 000 лв., от които 65 хиляди лева са дарения, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Освен закупените със средства от бюджета на лечебното заведение и от даренията, различни фирми - производители са предоставили допълнително лични предпазни средства за медиците и персонала, чиято стойност възлиза на 17 304 лв.

1594 са случаите на COVID-19 у нас, три жертви само за ден

Фирми и обществени организации са предоставили 4 нови респиратора, 7 монитора, перфузори и инфузионни помпи. Като дарение по сметката на болницата са постъпили и 10 000 лева, които ще бъдат използвани за финансово стимулиране на екипите, които работят на първа линия в борбата с COVID-19.

В последните няколко седмици жители на Велико Търново, с подкрепата на фирми и на общината, показват своята съпричастност като ежедневно доставят храни и напитки за екипа на болницата. От лечебното заведение изказват своята благодарност за всички настоящи и бъдещи дарители за солидарността с медиците и персонала на болницата в трудната ситуация.