Великотърновци спасиха вилната зона на Черноморец
Великотърновци спасиха вилната зона на Черноморец / www.scx.hu

Трима великотърновци бяха сред най- активните огнеборци, спасили вилната зона на курорта Черноморец. ММА- боецът Станислав Недков-Стъки и приятелите му Мирослав Митев и Илиян Илиев се изправиха срещу стихията, заедно с други хора, и успяха да я преборят до пристигането на пожарникарите.

Огънят избухна малко след 22,00 часа в понеделник, близо до вилата на президента Росен Плевнелиев. Искрата тръгна в сухи треви. Пламъците бързо се разпространиха и превзеха голяма площ.

"Ние бяхме на плажа и играехме карти. Изведнъж видяхме огън. Знаем, че там има много къщи, в някои летовниците вече спяха. Бяхме 7- 8 души. Някои бяха само по бански, други боси. Не се замислихме за миг, трябваше да се реагира спешно. Работихме с лопати, с ръце, с тениски и с каквото намерихме на място. Включиха се и много от почиващите. Радвам се, че успяхме да се спра им. Добре, че беше през летния сезон и имаше хора. Иначе щеше да замине цялата вилна зона. Пожарът наистина стигна съвсем близо да вилата на президента", разказа Станислав Недков.

Стъки държи на концесия плажа в Черноморец. В момента той съчетава там работата с почивка и тренировки. Шампионът в свободните боеве вече е напълно възстановен от травмата, която го мъчеше почти половин година. Следващият му съперник в популярната верига UFC ще стане ясен до началото на есента.