Олимпийският шампион в свободната борба Магомед Рамазанов и личният му треньор Мирослав Колев бяха посрещнати с питка и здравец от стотици хора на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

„Тук всички много ме обичат. През живота си не съм се радвал на такова внимание. Очаквах го, защото България е страна, където обичат борбата“, сподели още Рамазанов.

Борецът ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“, а неговият треньор – с наградата „Велико Търново“.

Магомед Рамазанов
БГНЕС

Магомед Рамазанов: Усещах отговорност, България е моята втора родина

„Благодаря на България и на всички във Велико Търново“,
каза олимпийският шампион. Той ще получи общинско жилище и планира да доведе от Дагестан съпругата си и новородената им дъщеря.

„Пратиха ми видео как в моето родно село Октябърское ме подкрепят на Олимпиадата. След титлата всички, които имат оръжие, стреляха от радост“, разказа Могамед Рамазанов.

България посрещна олимпийските шампиони Семен Новиков и Магомед Рамазанов (СНИМКИ)

По повод твърдението на руснаците, че медалът е техен, той отговори: „България ми даде възможност да участвам на олимпийските игри, докато в Русия сега ситуацията е такава, че не бих могъл да участвам под техен флаг. Затова смятам, че медалът е общ. Повече време съм прекарал в Русия, но България ми даде възможност да участвам, за което съм много благодарен“.

Личният му треньор Мирослав Колев сподели: „Олимпийската титла е най-върховото постижение за един спортист, чувството е много радостно. Емоцията е неописуема. Много голяма заслуга за това, което той постигна, има неговият треньор в Русия. Аз му помогнах тук. Премина през много тежки моменти, но продължи да се бори“.

Магомед Рамазанов
БГНЕС

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня