Състави с общо 300 изпълнители от Колумбия, Турция, Грузия, Индия, Китай, Мароко, Хавай и България ще представят пред публиката културата, танците и фолклора на своите държави
Велико Търново отново става столица на карнавала.

Тази неделя - 23 юли започва 25-о издание на Международния фолклорен фестивал - събитие, което е сред най-чаканите и обичаните от жителите и гостите на града. Това съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов в личния си профил във Фейсбук.

След четиригодишно прекъсване: Туристическото влакче отново ще пътува край крепостите Царевец и Трапезица

Състави с общо 300 изпълнители от Колумбия, Турция, Грузия, Индия, Китай, Мароко, Хавай и България ще представят пред публиката културата, танците и фолклора на своите държави.

Старата столица ще бъде представена от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и Детско-юношески танцов ансамбъл „Търновче“.

Международният фолклорен фестивал започва в 18:00 часа тази неделя с дефиле по главната улица „Васил Левски“, а откриването е в 20:00 часа на сцената на Летния театър.



Всяка вечер до 29 юли, включително там ще са и големите концерти, чието начало е в 20:00 часа. Входът е свободен.

За четвърт век във Велико Търново са гостували 292 ансамбъла от 116 страни от 5 континента, 236 са били българските състави, обобщи президентът на CIOFF–България Емил Павлов.

Организатори на фестивала са Националната секция CIOFF–България и Община Велико Търново.