В село Беляковец откриха лятна  полицейска академия, куп подаръци получиха децата и младежите
В село Беляковец откриха лятна полицейска академия, куп подаръци получиха децата и младежите / Снимка Община В. Търново

Лятна детска полицейска академия в село Беляковец откри по- рано днес кметът на Община В. Търново- Даниел Панов. По време на церемонията, проведена в читалището в  селото, градоначалникът подчерта, че е от изключителна значение през лятото децата да имат повече възможности да бъдат сред природата, като в същото време изучават безопасността на движението и борбата с трафика на хора. Лятната детска полицейска академия се организира за трети път съвместно между Община Велико Търново, РУП Велико Търново и сдружение „ Св. Иван Рилски", с.Балван. На събитието присъстваха още комисар Иван Каназирски- началник отдел „Охранителна полиция" при ОД на МВР Велико Търново, гл.инспектор Димчо Димов- началник РУП В.Търново, гл. инспектор Валентин Къндев началник сектор „Охранителна полиция" при РУП Велико Търново, гл. инспектор Николай Иванов - началник сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР,  Росица Димитрова- Директор дирекция „Социални дейсности и здравеопазване", Благовеста Факирова- председател на сдружение „Св. Иван Рилски", както и кметове на населени места от общината и районните полицейски инспектори на селата взели участие в първите образователни игри на академията- Беляковец, Леденик, Шемшево и Балван.

Проектът Детска полицейска академия, който ще обхване около 200 малчугани, получили висока оценка от комисар Каназирски, който благодари на Община Велико Търново за инициативата и сподели, че има възможност тя да се превърне в национална и да е полезна за повече деца от цялата страна. Проектът ще приключи на 10 септември под мотото „Сбогом лято, здравей училище"

Днес  в с. Беляковец бе официално открит от кмета и център за работа с деца и младежи, като част от програмите със социална насоченост финансирани от Община Велико Търново.

Децата и младежите в Беляковец получиха от велосипед от ОД на МВР,  спортни пособия от сдружение „Св. Иван Рилски", а от Община Велико Търново съоръжения за футбол на маса.