Условията за футбол във В. Търново ще се подобряват, гарантира кметът на етърци
Условията за футбол във В. Търново ще се подобряват, гарантира кметът на етърци / DarikNews.bg

Кметът Даниел Панов прие футболистите и спортно-техническото ръководство на "Етър-24". Срещата бе в сградата на Община В. Търново и на нея градоначалникът пожела успех на отбора през предстоящия сезон в "А" група.

"Приоритетите ми са туризъм, култура и спорт и те са взаимно свързани. Нещата не стават толкова бързо, колкото ни се иска, но важното е, че се случват. Сами виждате, че се работи активно по стадиона, скоро ще има 7 000 места с пластмасови седалки. През зимата ще оправим терена, после идва ред на осветлението, надявам се постепенно да решим и проблемите с липсата на терени. Проектът за стадион до СОУ "Г. С. Раковски" вече е в Министреството на спорта, трябва да започне строеж на терен и западно от "Ивайло". Очаквам да има прозрачност в клуба и за това в ръководството му е главния финансист на Община В. Търново- Мариян Маринов", обясни Даниел Панов.

От името на отбора капитанът Тихомир Трифонов поиска подкрепата на местната власт да продължи да се усеща и да става все по- силна, а старши треньорът Цанко Цветанов заяви, че с влизането в елита и претенциите стават по- големи.

На група от 26 картотекирани футболисти ще разчита той в началото на шампионата, като в това число са тримата вратари и четиримата юноши. Кои от тях ще пътуват за Монтана ще стане ясно в събота по обяд, когато отборът тръгва за първия си мач, срещу едноименния местен тим. На този етап контузени няма, така че нставника има пълен избор. С капитанската лента отбора ще извежда защитникът Тихомир Трифонов, в негово отсъствие ще я слага халфът Николай Петров.

Любопитно е, че в състава има трима играчи обличали екипът на монтанци в "А" група. Това са Тихомир Трифонов, Бето и Луис Едуардо. Според последният на стадион "Огоста" се играе трудно, но великотърновци имат необходимия потенциа да си тръгнат с трите точки.