/ Снимка: Дарик, архив
Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в Бяла черква.

Трябва ли да има съкратено следствие за жестоките убийства?

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем мъж (на 18 години) за това, че 06 декемврив град Бяла черква се съвкупил с лице от женски пол - на 70 години, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка.

Вследствие на действията на обвиняемия жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта й. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК. Тялото на жената е намерено в дома й на 08 декември от близка.

Осъдиха 24-годишен рецидивист за нападение и опит за изнасилване

С постановление на наблюдаващ прокурор на 09.12.2018 г., извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред Съда. От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Поради това Окръжна прокуратура ще внесе в Съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. Действията по разследването продължават под ръководството на Прокуратурата.