Свищовлии ще се радват на нов фонтан за празника на града
Свищовлии ще се радват на нов фонтан за празника на града / netinfo
По инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев, започна ремонт на малкия фонтан в градската градина. Градоначалникът сподели, че усилията, които общинското ръководство полага градът да става все по-чист и все по-приветлив няма да спрат.

„Независимо, че съм критикуван за градинките, цветята и поддръжката – ние няма да спрем до правим нашия град красив, чист, уютен и приятен за разходка. Аз съм щастлив, защото откакто се добавиха допълнително съоръжения за отдих на градския площад и се реновира фонтанът, вечер е пълно с много млади хора и семейства с деца, които намират прохлада и се чувстват добре там. Това е нещо, което ни радва и ни кара да вярваме, че усилията ни не са напразни“, каза кметът Генчев и допълни, че фонтанът, който се намира пред беседката в градската градина на Свищов, ще бъде модернизиран и с изцяло променена визия.

Новият фонтан ще бъде пеещ и това ще бъде изключително атрактивно. Ще бъде настроен в определени часове да изпълнява различни мелодии, а музиката ще се движи според водата.  Ремонтните дейности по план трябва да приключат за празника на града – 27 юни, за да могат Свищовлии и най-вече децата да се радват на новото водно съоръжение.