Стадионите да не се превръщат в концлагери, апелира Цанко Цветанов
Стадионите да не се превръщат в концлагери, апелира Цанко Цветанов / Дарик нюз, архив

Старши треньорът на “Етър- 24” Цанко Цветанов скочи срещу високите метални огради, които затвориха почти напълно трибуните на стадион “Ивайло”. Днес работници довършваха новата клетка за феновете на гостуващите отбори, която бе поискана от Лицензионната комисия на БФС. Наставникът на “виолетовите” недоумява защо обаче и другите сектори, в които е великотърновската публика трябва да бъдат заградени по същия  начин. По думите му стадионът се е превърнал в концлагер.

“Само не разбирам ние треньорите и футболистите долу на терена или феновете по трибуните сме зверовете. Искаме хората да дойдат на празник да седнат като в театър и да се наслаждават на играта, а в същото време ги заграждаме с метални огради. За сектора на гостите разбирам, но защо същото се прилага и към другите сектори, където е нашата публика. На стадиона в Монтана не видях такова нещо. Няма го на “Герена”, на “В. Левски” или по стадионите в Европа. Явно не идва от Лицензионната комисия. В същото време от полицията казват, че там където не е заградено няма да бъдат допускани привърженици. Защо? Апелирам към хората, от които зависят тези неща да проявят разбиране. Стадион “Ивайло” е футболен храм, а в храмовете няма високи железни огради”, коментира Цанко Цветанов. Според него режимът трябва да е по- либерален, а тези които нарушават реда да не бъдат допускани на трибуните от полицията. Той добави, че „Етър- 24” наистина се цели в европейските клубни турнири, но това е задача за следващите три години, а не в дебютния сезон в елита. „Непосредствената цел сега е да играем добър футбол и да сме колкото се може по- напред в класирането”, заяви още бронзовият медалист от САЩ- 94.

Между 4 и 9 септември „виолетовите” ще гостуват на елитния турски „Генчлербирлиги” в Анкара. Тимът е печели два пъти купата на страната си, а през миналото първенство завърши на девето място.

Над 100 са продадените вече абонаментни карти за първенството в “А” група, с което е подобрен рекордът от зимата, когато 91 души си купиха карти за полусезона. Продължава да е засилен интересът и към артикулите за феновете, като най- много вървят шалчета и ключодържатели.