СОУ “В. Благоева” отбеляза Коледа с редица инициативи
СОУ “В. Благоева” отбеляза Коледа с редица инициативи / netinfo

С редица инициативи СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново отбеляза Коледа. В последния учебен ден първокласници посадиха коледното си дръвче в училищния двор. В навечерието на светлия християнски празник, малчуганите пожелаха елхичката да расте заедно с тях- здрава и силна. Помощник на първокласниците в предизвикателството бе техният класен ръководител Теодора Тодорова.

СОУ В. Благоева отбеляза Коледа с редица инициативи
netinfo

Осем Дядо Коледовци от Германия до Бразилия и Китай зарадваха децата от търновското училище по време на атрактивен празник. Песни, стихчета и подаръци превърнаха събитието във вълнуващо преживяване за всички ученици. Празникът бе осъществен с финансовата подкрепа на учебна компания "Виктория" на ученици от IX и X клас, уточниха от СОУ “Вела Благоева”.

През миналата седмица в училището се проведе и традиционният Коледен базар, в който се благотворително се продаваха уникални сувенири, изработени от сръчните ръце на учениците.

СОУ В. Благоева отбеляза Коледа с редица инициативи
netinfo


Част от празничната програма бе и турнир по волейбол и баскетбол между паралелките от шести клас и между паралелките на седми клас. „С много емоции, желание за победа и най-важното с културно поведение на спортния терен протекоха игрите”, сподели организаторката на надпреварата старши учител Цветанка Димитрова. Тя допълни, че през пролетта на 2016 година, освен турнирите по баскетбол и по волейбол, учениците ще се състезават и по футбол.