вятър момиче
вятър момиче / Thinkstock/Getty Images

Днес главно в източните и южните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. През деня ще е ветровито, но привечер северозападният вятър ще започне да отслабва. Ще е чувствително по-хладно, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.

Над планините ще преобладава облачно време. Краткотрайни валежи ще има на места, главно в планините в Източна България и Рило-Родопската област. В крайните южни планински райони валежите ще са по-интензивни. След обяд над Западна Стара планина облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, с който температурите ще се понижават и максималните ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

С преминаването на студения атмосферен фронт налягането бързо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Слънцето изгря в 05:49 часа и ще залезе в 21:08 часа. Продължителност на деня 15:19 часа. Луната ще изгрее в 16:33 часа и ще залезе в 03:02 часа. Осветеност на диска в 0h UT 76 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

НИМХ