/ Община Велико Търново
Румънската национална телевизия TVR е направила филм за историческата и духовна столица на България - Велико Търново, съобщиха от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов", предава БТА

Велико Търново е включен като дестинация в каталога на един от най-големите румънски туроператори

Двата епизода, посветени на богатото минало и динамично настояще на болярския град, са част от туристическото предаване "Cap Compas", което отвежда зрителите в най-любопитните и уникални места на света.

Филмът е с обща продължителност 48 минути е заснет през лятото на 2019 година. В него са представени най-големите забележителности на Велико Търново - крепостите "Царевец" и "Трапезица", средновековните църкви в кв. "Асенов", музеи, знакови забележителности и събития.

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Акцент са съхранените възрожденски занаяти на Самоводската чаршия, аудио-визуалното шоу "Звук и светлина", паркът на миниатюрите, манастирите и местата за отдих в близост до града.

Водещата Елена Дину и екипът й са представили местната кухня, заведенията, хотелите и възможностите за една незабравима и вълнуваща разходка в старата столица.

Велико Търново влезе на страниците на водещ испански ежедневник

Първата част от филма за Велико Търново е излъчен на 30 ноември по TVR 2 и TVR 2 HD, а епизодът е гледан от над 1380 души в You Tube. В края на декември предстои излъчването на втората част от филма.
БТА