4 фирми ще участват в празника на суджука, който ще се проведе в Горна Оряховица. Той ще започне от 16.00 часа в Градската градина. Програмата на празника включва дегустация на колбаси, състезателни кулинарни игри и избор на “суджукар 2007”. За доброто настроение на горнооряховчани и гостите на града ще пее Славка Калчева.
Горна Оряховица има традиции в приготвянето на местни деликатеси още от времето на османското робство. “Залханджийството” - правене на суджуци и пастърма, още тогава е имало пазар в цялата империя. Горнооряховският суджук и днес се приготвя само от говеждо месо. Майсторите на този деликатес по традиция го правят в два варианта - в началото на есенния сезон и през зимния период.
Горна Оряховица има традиции в приготвянето на местни деликатеси още от времето на османското робство. “Залханджийството” - правене на суджуци и пастърма, още тогава е имало пазар в цялата империя. Горнооряховският суджук и днес се приготвя само от говеждо месо. Майсторите на този деликатес по традиция го правят в два варианта - в началото на есенния сезон и през зимния период.