Популярен бразилец привлече великотърновски футболен талант в отбора си
Популярен бразилец привлече великотърновски футболен талант в отбора си / снимка: личен архив

Великотърновският футболен талант Бедри Рюстемов вече е футболист на италианския „Аурора Про Патрия”. Новината бе съобщена от сайта на „Lega Pro”, който отразява новините на Италианската футболна федерация. В материала за родения през 1995 г. в старата столица младеж се подчертава, че е българското попълнение на мъжкия отбор на „Аурора Про Патрия” и че през миналия сезон е играла за тима на “Новара” в италианската Примавера „А”.

„Аурора Про Патрия” е в близки отношения с гранда “Милан”, но още по- интересното е, че негов собственик е собственикът на пистата за състезания от Формула 1- “Монца”. Самият град Про Патрия е в близост до Милано,  разказа бащата на таланта Рейхат Рюстемов. Той добави, че „Новара” е изпаднал в края на миналото първенстгво, а новият треньор е заложил на своя селекция. При тази ситуация Бедри е предпочел да премине в “Про Патрия”, където старши треньорът Лу Оливейра е харесал качествата му. Бразилецът с белгийско поданство е много популярно име от близкото минало, припомни наставникът на „Етър ВТ” Калоян Чакъров.

Лу Оливейра е юноша на „Андерлехта” , с 31 мача за националния отбор на Белгия. В Италия е играла за „Фиорентина”, Каляри” и други тимове. Самият Калоян Чакъров се есрещал на терана с него в Сардиния, където той самият игра. Двамата са обличали последователно екипа на „Ноурезе”. Калоян Чакъров добави, че „Аурора Про Патрия” се състезава в „Lega Pro”, която е третата професионална дивизия в Италия. Той самият е разговарял с Бедри през лятото и го е посъветвал да продължи развитието си на Апенините, тъй като там условията са отлични и само от него зависи да направи пробив.

Бедри Рюстемов започна футболната си кариера във В. Търново при ветерана Петър Харалампиев. По-късно е тренирал при Ивелин Младенов в “Етър- 1924” и Христо Михайлов в “Бали- 2002”.  През 2006 г. талантът замина за Малта в “Пиета Хотспърс”, откъдето преди него тръгна кариерата на Валери Божинов. Там той остана пет години и дори отказа малтийско гражданство, предложено му, за да играе за националния тим на страната. Междувременно стана голмайстор на Малта при подрастващите, както и на международни турнири. Последва предложение от Академията на “Лацио”, от която Бедри бе преотстъпен на друг римски клуб “Чита де Марино, за който изигра силни мачове и бе привлечен в „Новара” миналото лято.