Почва набирането на ученици за спортното училище
Почва набирането на ученици за спортното училище / Дарик нюз, архив

Критериите за набиране на ученици за спортното училище във В. Търново и за назначаване на специалисти в него бяха обсъдени на работна среща в Общината. Във форума се включиха Пенка Игнатова- директор дирекция"Образование", Розалия Личева- началник на Регионалния инспекторат по образование, Снежина Михова - директор на СОУ „Г. С. Раковски", Красимир Узунов- гл. специалист „Физическо възпитание" в инспектората, Камен Алексиев - председател на Комисията за младежта и спорта към Общинския съвет, местният парламентарист Румен Димитров и представители видовете спорт, по които е предвиден прием за следващата учебна година. Ученици ще се набират за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, борба, конен спорт, модерен петобой, спортна стрелба, лека атлетика, джудо и спортна гимнастика.

Клубовете бяха запознати с минималните нормативи за прием по видовете спорт, както и  с възможността за записване на по- голям от предвидения брой ученици.

Спортните специалисти се ангажираха да започнат кампания за набиране насъстезатели, които да продължат обучението си в новооткриващото се спортно училище.

На срещата стана ясно още, че кметът Даниел Панов е получил писмо от възпитаниците на първият випуск на Спортното училище, родени 1961г. , в което те изразяват подкрепа и готовност да помогнат в реализирането на проекта.