Пламен Филев втори за купа България, отива на световно в Мюнхен
Пламен Филев втори за купа България, отива на световно в Мюнхен / Радка Минчева

На второ място в турнира за Купа България по ловна стрелба се класира Пламен Филев. Великотърновецът стреля силно и малко не му достигна да защити трофея, който е печелил пет пъти до момента. В края на тази седмица той заминава на финалите на Държавното първенство в Хасково. Там сили ще премерят най-добрите стрелци от полуфиналите в Плевен и Дупница. Пламен Филев стреля и на двата, като записа първо и второ място. В Хасково той ще защитава титлата си от миналата година. През този сезон той участва на Световна купа в Бреша /Италия/ и на Европейско първенство в Казан /Русия/. И на двете състезания, събрали между 70 и 100 участника, представителят на старата столица влезе между първите 25.

"Това са възможностите ни в момента. Както спортно-техническите, така и икономическите", коментира Пламен Филев. От 7 до 10 август той ще участва в Световния шампионат в Мюнхен. Състезанието съвпада с 45-годишнината от основаването на Международната федерация по стрелба. В него ще имат право на участие най-добрите ловни стрелци, според резултатите през сезона.

На 6 август Спортният клуб по ловна стрелба "В. Търново" и Ловно- рибарското дружество в града ще проведат турнир на стрелбището в квартал "Картала". В момента върви разширяването на съоражението, което вече получи втори комплект техника за изстрелване на паничките. Модерното оборудване е осигурено от Министерството на спорта. Предстои да бъде вдигната още една кула и за празника на града догодина е предвидено първо издание на Национален турнир "Царевец".

27 души тренират ловна стрелба във великотърновския клуб, информира Пламен Филев. За следващата спортно-състезателна година той планира старата столица да има поне три отбора, които да стрелят в шампионата. Той самият се занимава с ловна стрелба от 2002 г., а от пет години е национален състезател.