Пенсионерски спортен клуб „Дунавски вълни“–Свищов отбеляза 5-тия си рожден ден
Пенсионерски спортен клуб „Дунавски вълни“–Свищов отбеляза 5-тия си рожден ден / Община Свищов
С тържествено честване членовете на пенсионерски спортен клуб „Дунавски вълни“ в Свищов отбелязаха своя 5-годишен юбилей. Председателят на клуба Марин Маринов приветства с „Добре дошли“ всички гости в зала 1 на Общината и изрази благодарност към членовете на клуба, за тяхната всеотдайност и усърдие в общата работа. Той направи обзор на дейността на ПСК „Дунавски вълни“ през годините и отправи специални благодарности към художествения ръководител Надя Йорданова и към общинското ръководство, за подкрепата, която оказват при развитието на културно-спортната им дейност. Като доказателство за думите му, кметът на града Генчо Генчев, заедно със зам.-кмета Борислав Замфиров подариха спортни екипи на всичките 33-ма членове на клуба, като им пожелаха много здраве и спортни изяви, с които да прославят името на Свищов.

Гости на събитието бяха представители на клубове от други населени места, които също поднесоха своите подаръци и изразиха уважението си към юбилярите. Председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов изненада присъстващите като дари парична сума в полза на СПК „Дунавски вълни“, която бе приета с бурни аплодисменти. Уважение с присъствието си показа и ръководителят на Общинска служба "Социални дейности" Анелия Димитрова.

Скъп спомен от празничния ден ще останат малките лазарки от ДГ „Васил Левски“, които поздравиха всички с чудесна песен и наричания за здраве. Тържествената програма продължи с изпълненията на детски мажоретен състав при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, фолклорна група „Чучулига“ и ГСГПШ „Дунавски полъх“ при ККП „Нове“, които по невероятен начин допринесоха за веселото настроение на празника.